Bij IFS Interim ZZP’ers inhuren zonder risico van naheffing!

Einde VAR per 1 mei 2016

Al jarenlang heeft u ZZP’ers ingehuurd. Een VAR verklaring verzekerde uitsluiting van risico’s voor naheffing sociale lasten van de belastingdienst voor u als opdrachtgever. Nu is dat gewijzigd omdat per 1 mei jl. de wet DBA van kracht is als opvolger van de VAR.

1a14ab889878010be3390e9fa667abcb_S hallo dba

 

Groeiende angst en onzekerheid

Een NOS TV nieuwsuitzending in de tweede week van mei 2016 deed verslag van de groeiende angst en onzekerheid bij opdrachtgevers om ZZP’ers in te huren. Dit vanwege het verhoogde risico van naheffing sociale lasten als gevolg van de gewijzigde regels van wet DBA. Om het risico van naheffing uit te sluiten wordt door de opdrachtgever de ZZP constructie omgezet naar een uitzend of payroll constructie, of de opdracht wordt op korte termijn beëindigd of niet meer verlengd. Dit gaat onder meer ten koste van de inkomsten van de ZZP’er, want de inhuur van ZZP’ers neemt hierdoor momenteel af. Maar als opdrachtgever ben je de noodzakelijke expertise kwijt. Hoe vul je het gat op als je de ZZP’er niet meer durft in te huren?

IFS Recruitment is Wet DBA Proof!

IFS Recruitment is intermediair en recruitment specialist voor vaste en flexibele professionals. Vanaf de start van haar bestaan is IFS Recruitment gespecialiseerd in het bemiddelen van ZZP’ers op opdrachten, op gebied van kantoorfuncties (IT, Finance, HR etc.), zowel voor de non-profit en profit sector. Wij hebben de ontwikkelingen omtrent wet DBA nauwgezet gevolgd en de impact in kaart gebracht.

IFS Recruitment werkt met de modelovereenkomst tussenkomst van de belastingdienst en heeft de impact van de wet DBA verwerkt in haar bedrijfsvoering. Dat begint bij de selectieprocedure, de algemene voorwaarden, overeenkomsten van opdracht en periodieke toetsing gedurende de opdracht.

Waar letten wij op met de modelovereenkomst tussenkomst?
1. Het uitsluiten van ‘gezag’
2. Het uitsluiten van ‘persoonlijke arbeid’ (dus vrije vervanging toestaan)

 

Bent u al wet DBA-proof? | Checklist

 

Met deze modelovereenkomst tussenkomst sluiten wij u als eindopdrachtgever (derde partij) uit van risico’s omtrent naheffing sociale lasten. Met onze ‘tussenkomst’ kunt u blijven profiteren van de kwaliteit en flexibiliteit van uw ingehuurde ZZP’ers!

IFS Recruitment biedt u de oplossing!

Werk niet langer in onzekerheid met ingehuurde ZZP’ers! Wij vertellen u graag hoe onze aanpak u de oplossing biedt en u uitsluit van risico van naheffing. Voor meer informatie kunt u bellen met IFS Interim onder 036-7670102 of email jeffry.proost@ifsinterim.nl!

IFS Recruitment - Transistorstraat 31 - 1322 CK Almere - 036-76 70 102

Log In or Sign Up